Pasta primavera met ricotta en kruiden

Pasta primavera met ricotta en kruiden

Vandaag is groen, met deze heerlijke pasta primavera bomvol vitamientjes. De ricotta in combinatie met de zeste van citroen en de kruiden zorgt voor een verrassend fris sausje. Een gezonde vegetarische maaltijd die je in nog geen 20 minuten op tafel zet, handig toch?

Ingrediënten

Ingredientfoto
groene asperge
Ingredientfoto
bieslook
Ingredientfoto
dragon
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
farfalle
Ingredientfoto
peultje
Ingredientfoto
ricotta
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Snij de houterige uiteinden van de groene asperges en snij de asperges in 3. Hak de kruiden fijn. Was en rasp de schil van de citroen.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de farfalle toe. Voeg na 7 minuten de asperges toe en nog eens 3 minuten later de peultjes. Proef na 2 minuten of de pasta beetgaar is en giet af. Hou een kopje van het kookvocht bij.
  • Meng de ricotta door de pasta en voeg wat van het kookvocht toe, voor een mooie, gladde saus. Voeg de kruiden en de zeste van de citroen toe en kruid royaal met peper en zout. Proef en voeg eventueel nog wat sap van de citroen toe. Serveer met de geraspte parmezaan erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g groene asperges
  • 10 g bieslook
  • 10 g dragon
  • 1 citroen
  • 200 g farfalle
  • 100 g peultjes
  • 100 g ricotta
  • 40 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 594 kcal
  • Koolhydraten 79.78 g
  • Suikers 8.19 g
  • Vetten 15.53 g
  • Verzadigde vetten 8.3 g
  • Eiwitten 29.53 g
  • Vezels 7.33 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Sesam, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.