Pasta pesto met kerstomaatjes

Pasta pesto met kerstomaatjes

Pasta pesto, een gerecht geboren in Genua, dat ondertussen de wereld verovert heeft. En terecht, wie lust er nu niet het heerlijke sausje op basis van pijnboompitten, parmezaan en basilicum. Een topklassieker, en het beste nieuws is: je zet deze heerlijke vegetarische maaltijd in minder dan 20 minuten op tafel.

Ingrediënten

Ingredientfoto
volkoren penne
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
parmezaanschilfer

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 7-8 minuten.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge antikleefpan, tot ze licht kleuren.
  • Pel de knoflook. Pluk de blaadjes basilicum. Doe de knoflook, geroosterde pijnboompitten en de basilicum in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een foodprocessor doen). Voeg de parmezaan en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snij de kerstomaatjes in 2.
  • Giet de pasta af, maar hou wat van het kookvocht bij. Meng de pesto door de penne en voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe voor een mooie saus. Meng er de kerstomaatjes door, serveer en overstrooi met de parmezaanschilfers.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g volkoren penne
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g basilicum
  • 40 g parmezaan
  • 250 g kers­tomaten
  • 30 g parmezaanschilfers

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 822 kcal
  • Koolhydraten 73.86 g
  • Suikers 5.34 g
  • Vetten 40.9 g
  • Verzadigde vetten 10.37 g
  • Eiwitten 34.41 g
  • Vezels 12.01 g

Allergenen Gluten, Ei, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.