Pasta met kippenballetjes en pesto van broccoli en munt

Pesto heeft iedereen al wel eens gemaakt van basilicum, zongedroogde tomaatjes... maar wist je dat het ook met groenten kan? Wat denk je bijvoorbeeld van broccolipesto met munt? Superorigineel, lekker en een ideale manier om kinderen broccoli te leren eten. De sappige kippengehaktballetjes die erbij komen trekken ze vast nog meer over de streep!
Ingrediënten

broccoli

farfalle

knoflook

kippengehakt

paneermeel

pijnboompit

parmezaan

munt
Bereidingswijze
- Snij de broccoli in roosjes. 'Schil' het buitenste laagje van de steel van de broccoli en snij ook in blokjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook 8 minuten, giet af en laat uitlekken.
- Breng nog een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 12-14 minuten. Giet de pasta af.
- Pers de knoflook. Meng het kippengehakt met het paneermeel en de helft van de knoflook. Kruid met peper en zout. Meng met vochtige handen het gehakt en vorm er balletjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
- Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan. Verhit de olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar, ongeveer 10 minuten.
- Doe de broccoli met de rest van de knoflook, de pijnboompitten, de parmezaan, de blaadjes munt en de extra vierge olijfolie in een keukenrobot of mix met een staafmixer. Kruid bij met peper en zout.
- Meng de farfalle met de pesto en de kippenballetjes. Verdeel over de borden en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- ½ broccoli
- 200 g farfalle
- 2 teentjes knoflook
- 300 g kippengehakt
- 2 el paneermeel
- 20 g pijnboompitten
- 30 g parmezaan
- 10 g munt
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 925 kcal
- Koolhydraten 85.09 g
- Suikers 12.7 g
- Vetten 37.22 g
- Verzadigde vetten 9.18 g
- Eiwitten 58.28 g
- Vezels 8.6 g
Allergenen Gluten, Noten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.