Pasta funghi

Pasta funghi

Een eenvoudig gerecht, dat barst van smaak, daarvoor zijn de Italianen gekend! De combinatie van gebakken paddenstoelen, 2 soorten!, room en knoflook is overheerlijk. De perfecte saus voor lekker lange linguine slierten. Een pasta om van te genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
oesterzwam
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af, maar hou een kop van het kookvocht bij.
  • Borstel de paddenstoelen schoon en snij in hapklare stukjes. Snij de sjalotten fijn en pers de knoflook. Snij de peterselie fijn.
  • Smelt de helft van de boter in een grote pan en stoof de sjalot en knoflook. Voeg na 3 minuten de rest van de boter en de paddenstoelen toe. Roerbak 5 minuten, kruid met peper en zout.
  • Voeg de room toe en meng goed. Voeg de linguine toe aan de pan en meng door elkaar. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht van de pasta toe. Werk af met de peterselie en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g linguine
  • 150 g oesterzwammen
  • 250 g champignons
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g blad­peterselie
  • 100 ml lichte room

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 644 kcal
  • Koolhydraten 73.3 g
  • Suikers 7.25 g
  • Vetten 28.11 g
  • Verzadigde vetten 16.67 g
  • Eiwitten 20.22 g
  • Vezels 11.65 g

Allergenen Gluten, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.