Pasta carbonara met gerookte makreel

Pasta carbonara met gerookte makreel

Pasta carbonara met spek of pancetta kent iedereen wel, maar wat denk je van een originele versie met gerookte makreel? Gerookte makreel is ook licht gezouten, dus het werkt zeer goed, zeker in combinatie met het frisse van de courgette. Laat je smaakpapillen dansen met deze heerlijke Italiaanse klassieker met een twist.

Ingrediënten

Ingredientfoto
tortiglioni
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
gerookte makreelfilet
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
harde geraspte kaas
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortiglioni beetgaar in 12 minuten. Giet de pasta af, maar hou wat van het kookvocht bij.
  • Snij de ui fijn en de courgette in balkjes. Breek de gerookte makreel in stukken. Scheid het eiwit van de eidooiers (het eiwit heb je in dit recept niet nodig). Doe de eidooiers in een kommetje, samen met de lichte room en de helft van de geraspte kaas. Meng en kruid met peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de courgettebalkjes toe. Bak 5 minuten.
  • Snij de bladpeterselie fijn. Meng de tortiglioni met het ei-roommengsel in de kookpot en roer er de gebakken ui en courgette door. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe voor een vloeiende saus. Schep er nu voorzichtig de gerookte makreel en de helft van de fijngesneden peterselie onder. Kruid met peper en zout. Serveer en werk af met de rest van de geraspte kaas en de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g tortiglioni
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 150 g gerookte makreelfilets
  • 2 bio-eieren
  • 100 ml lichte room
  • 30 g harde geraspte kaas
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 990 kcal
  • Koolhydraten 82.27 g
  • Suikers 18.77 g
  • Vetten 52.66 g
  • Verzadigde vetten 17.41 g
  • Eiwitten 43.77 g
  • Vezels 7.75 g

Allergenen Gluten, Vis, Ei, Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.