Pasta carbonara met chorizo en spinazie

Pasta carbonara met chorizo en spinazie

De Italiaanse keuken met een vleugje Spanje in deze originele pasta penne carbonara met knapperige stukjes Spaanse worst, chorizo, en spinazie voor de nodige vitamientjes. Een verrassende pasta die je zeker eens moet proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rozemarijn
Ingredientfoto
chorizo
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af, maar hou per persoon 50 milliliter kookvocht bij.
  • Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn. Snij de chorizo in stukjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de knoflook 1 minuut. Voeg dan de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Scheid het eiwit van de eidooiers (het eiwit heb je niet nodig in dit recept). Neem het apart gehouden kookvocht van de penne en meng er de eidooiers en de parmezaan door. Kruid met peper en zout.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de chorizo en rozemarijn toe. Bak krokant in 5 minuten. Haal van het vuur en roer er de ei-parmezaanmengeling en spinazie door. Kruid met peper en zout. Roer er de gekookte penne door en serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g penne
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 100 g chorizo
  • 200 g spinazie
  • 2 eieren
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 827 kcal
  • Koolhydraten 69.52 g
  • Suikers 5.03 g
  • Vetten 42.71 g
  • Verzadigde vetten 14.08 g
  • Eiwitten 39.98 g
  • Vezels 5.63 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.