Pasta caprese

Pasta caprese

Salade caprese is natuurlijk een topklassieker en favoriet van iedereen. Maar waarom er niet eens een eenvoudige maar vullende pastaschotel mee maken? Conchiglie past perfect bij de schattige mozzarella bolletjes en kerstomaatjes. Werk af met lekkere extra vierge olijfolie en goede balsamicoazijn, veel peper en zout en je hebt een smaakvol bordjevol.

Ingrediënten

Ingredientfoto
conchiglie
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
mozzarella bolletje

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: Breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel en een antikleefpan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de x en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10 minuten.
  • Snij de basilicumblaadjes fijn.
  • Snij de kerstomaatjes in 2 en stoof ze kort aan in een antikleefpan in de olijfolie.
  • Meng de kerstomaatjes en de helft van de basilicum door de pasta. Voeg de extra vierge olijfolie, de balsamico, peper en zout toe en meng goed. Werk af met de mozzarella bolletjes en de rest van de basilicum.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g conchiglie
  • 20 g basilicum
  • 250 g kers­tomaten
  • 150 g mozzarella bolletjes

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 776 kcal
  • Koolhydraten 75.84 g
  • Suikers 6.65 g
  • Vetten 38.16 g
  • Verzadigde vetten 11.48 g
  • Eiwitten 29.98 g
  • Vezels 4.98 g

Allergenen Gluten, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.