Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

Norma, het zou een lieve Italiaanse oma kunnen zijn. Maar eigenlijk verwijst het naar een opera van Vincenzo Bellini, de componist uit Catania, waar het gerecht ook vandaan komt. In ieder geval weten ze in Catania perfect hoe je een lekkere pastasaus op basis van aubergines klaarmaakt. Een vegetarische topper die je in minder dan 20 minuten op tafel zet!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
kurkuma
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
balsamico
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
pecorino

Bereidingswijze

  • Snij de aubergine in blokjes van 1 cm, pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de aubergineblokjes aan. Roer regelmatig, voeg na 5 minuten de knoflook, oregano, kappertjes, kurkuma en chilivlokken (voeg minder toe als je niet graag pikant eet) toe. Roer goed om en voeg na 2 minuten de balsamico toe en vervolgens het blik tomatenblokjes. Kruid met zout. Laat pruttelen op een zacht vuur.
  • Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten.
  • Giet de pasta af, maar hou wat van het kookwater bij. Meng de pasta door de saus en voeg eventueel nog wat kookvocht toe voor een vloeiende saus. Breng op smaak met peper en zout. Serveer en overstrooi met de pecorino.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 el kappertjes
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 el balsamico
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 200 g linguine
  • 30 g pecorino

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 673 kcal
  • Koolhydraten 84.96 g
  • Suikers 10.73 g
  • Vetten 23.96 g
  • Verzadigde vetten 5.84 g
  • Eiwitten 24.51 g
  • Vezels 10.75 g

Allergenen Sulfiet, Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.