Pasta alla Norma met rozemarijn-gehaktballetjes

Pasta alla Norma met rozemarijn-gehaktballetjes

We brengen 2 Italiaanse klassiekers bij mekaar in een heerlijk pastagerecht: Polpette, kruidige gehaktballetjes met rozemarijn in een Norma-saus op basis van aubergine. Authentieke Italiaanse smaken in een origineel gerecht!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rozemarijn
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak zo fijn mogelijk. Doe het gehakt in een kom en voeg de rozemarijn toe. Meng goed en vorm met vochtige handen gehaktballetjes.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote pan en bak de balletjes rondom aan, gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Snij ondertussen de aubergine in blokjes van 1 cm, pers de knoflook en snij de ui fijn.
  • Schep de balletjes uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de olijfolie toe aan de pan en voeg de ui en aubergineblokjes toe. Roer regelmatig, voeg na 5 minuten de knoflook, oregano, kappertjes en chilivlokken (voeg minder toe als je niet graag pittig eet) toe. Roer goed om en voeg na 2 minuten de balsamico toe en vervolgens het blik tomatenblokjes. Kruid met zout. Laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  • Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten en giet af.
  • Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en schep om. Laat nog 8 minuten pruttelen.
  • Serveer de linguine met de normasaus met de gehaktballetjes, overstrooi met parmezaan.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 takje rozemarijn
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 el kappertjes
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 200 g linguine
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1026 kcal
  • Koolhydraten 92.35 g
  • Suikers 15.04 g
  • Vetten 48.94 g
  • Verzadigde vetten 13.92 g
  • Eiwitten 49.64 g
  • Vezels 12.42 g

Allergenen Gluten, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.