Parmezaanpuree met gebakken oesterzwammen en geitenkaas

Parmezaanpuree met gebakken oesterzwammen en geitenkaas

Veggie delight! Deze heerlijke smeuïge aardappelpuree met parmezaan, lekker krokant gebakken oesterzwammen en frisse, zachte geitenkaas om het af te werken. Lekker winters en toch vegetarisch, het kan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
oesterzwam
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
geitenkaas
Ingredientfoto
zonnebloempit

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Scheur de oesterzwammen in reepjes. Hak de bladpeterselie fijn.
  • Verhit de helft van de boter in een antikleefpan en voeg de oesterzwammen toe. Roerbak voor 5 minuten tot de paddenstoelen goudbruin zijn.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, parmezaan, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Schep de puree op borden en verdeel er de gebakken oesterzwammen over. Verkruimel er de geitenkaas over. Strooi er de fijngehakte bladpeterselie en zonnebloempitten over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 250 g oesterzwammen
  • 10 g blad­peterselie
  • 30 g parmezaan
  • 100 g geitenkaas
  • 20 g zonnebloempitten

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 616 kcal
  • Koolhydraten 48.66 g
  • Suikers 2.66 g
  • Vetten 34.12 g
  • Verzadigde vetten 18.87 g
  • Eiwitten 22.73 g
  • Vezels 14.45 g

Allergenen Lactose, Noten, Pinda, Sesam. Kan sporen bevatten van andere allergenen.