Parmentier van vis

Parmentier van vis

Hachis parmentier, een Franse ovenschotel, maak je normaal gezien met gehakt. Maar het kan ook perfect met een smakelijk stukje witte vis. Daarbij komt een heerlijk wittewijnsausje en smeuïge aardappelpuree met een krokant korstje. Echt comfort food uit de oven.

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
witte visfilet
Ingredientfoto
visbouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
paneermeel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Pers de knoflook. Snij de champignons in plakjes. Hak de peterselie fijn. Snij de witte visfilet in stukjes.
  • Verhit een antikleefpan en laat de helft van de boter smelten. Voeg er de knoflook, de champignons en de helft van de fijngehakte peterselie aan toe en laat 5 minuten bakken. Voeg dan per persoon 3 eetlepels water en de wijn toe en verkruimel de visbouillon erbij. Kruid met peper. Laat tot de helft inkoken. Voeg er de room aan toe en laat indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, peper, de melk, een snufje nootmuskaat en zout toe. Meng goed.
  • Giet de saus in een ruime, beboterde ovenschotel. Kruid de visblokjes met peper en zout en leg ze op de saus. Bedek het geheel met de puree en overstrooi met paneermeel.
  • Zet de schaal gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met de rest van de peterselie erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g bloemige aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 10 g krul­peterselie
  • 2 witte visfilets
  • ½ visbouillonblokje
  • 100 ml lichte room
  • 2 el paneermeel

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 50 ml witte wijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 633 kcal
  • Koolhydraten 51.1 g
  • Suikers 5.15 g
  • Vetten 27.3 g
  • Verzadigde vetten 16.56 g
  • Eiwitten 36.98 g
  • Vezels 9.04 g

Allergenen Vis, Soja, Selderij, Ei, Gluten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.