Parmentier van vis en prei
Ken je hachis parmentier? Dat is een heerlijke ovenschotel met laagjes gehakt, groenten en aardappelpuree. En het leuke is: je kan het ook met vis maken! Probeer deze overheerlijke combinatie maar eens van vis, room en prei. Ook een ideale manier om kinderen vis te leren eten!
Ingrediënten
bloemige aardappel
prei
krulpeterselie
visbouillonblokje
lichte room
vismengeling
paneermeel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
- Was en snij de prei in ringen. Snij de peterselie fijn.
- Verhit een antikleefpan en laat de helft van de boter smelten. Voeg er de prei aan toe en laat 5 minuten stoven. Voeg dan per persoon 3 eetlepels water en de wijn toe en verkruimel de visbouillon erbij. Kruid met peper. Laat tot de helft inkoken. Voeg er de room aan toe en laat indikken. Roer er de helft van de fijngesneden peterselie door. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, peper, een snufje nootmuskaat en zout toe. Meng goed.
- Giet de prei met de saus in een ruime, beboterde ovenschotel. Kruid de visblokjes met peper en zout en leg ze op de saus. Bedek het geheel met de puree en overstrooi met paneermeel.
- Zet de schaal gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met de rest van de peterselie erover gestrooid.
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 g bloemige aardappelen
- 2 preien
- 10 g krulpeterselie
- ½ visbouillonblokje
- 1 brikje lichte room
- 300 g vismengeling
- 2 el paneermeel
Uit jouw keuken
- 2 el boter
- 50 ml witte wijn
- snufje nootmuskaat
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 720 kcal
- Koolhydraten 64.54 g
- Suikers 10.92 g
- Vetten 29.97 g
- Verzadigde vetten 17.99 g
- Eiwitten 37.65 g
- Vezels 13.46 g
Allergenen Schaaldieren, Vis, Lactose, Weekdieren, Gluten, Mosterd, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.