Parmentier van veggiegehakt met prei en champignons

Parmentier van veggiegehakt met prei en champignons

We nemen een klassieker uit de Franse keuken en maken er een heerlijke vegetarische versie van! Onderaan komen gebakken champignons met seitan gehakt en dan een laag preipuree. Werk af met geraspte kaas, die dan een lekker goudbruin korstje krijgt in de oven. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
seitan gehakt
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Was en snij de prei in ringen. Doe de aardappelen en prei samen in een kookpot en zet onder water. Voeg een snuf zout toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten garen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snij de ui fijn. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de champignons en ui toe. Bak 5 minuten. Voeg dan het seitan gehakt toe. Roerbak nog 3 minuten.
  • Schep het mengsel in een ovenschaal.
  • Giet de aardappelen met de prei af en doe ze terug in de kookpot. Voeg de boter toe en stamp tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Schep de preipuree bovenop het seitan gehaktmengsel. Strijk mooi glad. Strooi er de gratinkaas over en zet de ovenschaal nog 10 minuten in de oven. Zet nog 2 minuten onder de grill van de oven, zodat het gerecht een mooi goudbruin korstje krijgt. Serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 stengels prei
  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • 300 g seitan gehakt
  • 40 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 738 kcal
  • Koolhydraten 70.1 g
  • Suikers 15.96 g
  • Vetten 22.02 g
  • Verzadigde vetten 9.57 g
  • Eiwitten 54.9 g
  • Vezels 19.93 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.