Parmentier van seitan gehakt, groenten en mosterd-kaascrumble

Parmentier van seitan gehakt, groenten en mosterd-kaascrumble

Vandaag veggie, maar dan in een heerlijke verrassende comfort food versie! We maken een Franse parmentier, maar dan met seitan gehakt en lekker veel groentjes in zalige bechamelsaus. Daarbovenop een smeuïg aardappelpuree dakje en een verrassende mosterd-kaascrumble. Wedden dat de carnivoren aan tafel het niet merken?

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
seitan gehakt
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
harde geraspte kaas
Ingredientfoto
paneermeel

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de ui fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan het seitan gehakt toe. Roerbak 8 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Was en snij de prei in ringen. Snij de selder fijn. Schil de wortel en snij in fijne blokjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de rest van de olijfolie in een aparte pan en voeg de prei, wortel, selder en tijm toe. Stoof 8 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Verwarm de grill van de oven voor. Meng de geraspte harde kaas met de mosterd en het paneermeel in een kommetje.
  • Maak ondertussen de bechamelsaus: laat de boter smelten in een pan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3 van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint in te dikken. Voeg opnieuw 1/3 van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint in te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Kruid met peper en zout.
  • Schep het gebakken seitan gehakt in een ovenschaal. Meng de gestoofde groenten met de bechamelsaus. Schenk over het seitan gehakt.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg eventueel nog wat boter toe voor een mooie gladde puree, kruid met peper en zout. Meng goed en schep de aardappelpuree bovenop de groente-bechamelsaus. Strijk de bovenkant vlak en strooi er de crumble over. Zet de ovenschaal 5-6 minuten onder de grill van de oven en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 ui
  • 300 g seitan gehakt
  • 1 prei
  • 1 stengel selder
  • 2 wortelen
  • 2 takjes tijm
  • 20 g harde geraspte kaas
  • 5 el paneermeel

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 200 ml melk
  • 2 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 862 kcal
  • Koolhydraten 99.15 g
  • Suikers 22.69 g
  • Vetten 22.4 g
  • Verzadigde vetten 9.27 g
  • Eiwitten 56.86 g
  • Vezels 18.44 g

Allergenen Gluten, Soja, Selderij, Lactose, Vis, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.