Parmentier van bloemkool, aardappelen en kippengehakt

Parmentier van bloemkool, aardappelen en kippengehakt

Parmentier is een klassieke Franse benaming voor een gerecht met aardappelen. Vaak verwijst het naar een ovenschotel met een laagje aardappelpuree erbovenop. Wij deden een gezonde 'hack', en maken een puree met aardappelen én bloemkool. Deze lichte topper moet je echt eens proberen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Laat 5 minuten koken en voeg de bloemkoolroosjes toe. Laat nog 9 minuten koken. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de selder en ui fijn.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de ui, wortel en selder gedurende 5 minuten. Voeg dan het kippengehakt toe en laat 8 minuten bakken. Kruid bij met peper en zout.
  • Pureer de gekookte bloemkool en aardappel samen met peper, zout, de boter en een snufje nootmuskaat.
  • Verwarm de grill van de oven voor.
  • Vul een grote ovenschaal met het gehakt en de groenten. Schik daarover de bloemkoolpuree. Strooi er de gratinkaas over.
  • Plaats de ovenschaal onder de grill van de oven en laat een 5-tal minuten gratineren. Serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g bloemige aardappelen
  • 300 g bloemkool
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 300 g kippengehakt
  • 40 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 650 kcal
  • Koolhydraten 44.38 g
  • Suikers 15.18 g
  • Vetten 30.06 g
  • Verzadigde vetten 12.29 g
  • Eiwitten 43.88 g
  • Vezels 14.03 g

Allergenen Selderij, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.