Parmentier met veggiegehakt, spinazie en cheddar

Parmentier met veggiegehakt, spinazie en cheddar

Wat is er beter in de herfst dan een lekkere verwarmende ovenschotel? Deze vegetarische topper is echt genieten met het kruidige seitangehakt, zachte spinazie en de romige laag puree. De cheddarkaas bovenop maakt het helemaal af.

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
seitan gehakt
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
cheddar­kaas

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de sjalotten fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de helft van de sjalot toe. Stoof 2 minuten en voeg dan het seitangehakt toe. Roerbak 5 minuten. Kruid met peper en eventueel nog wat zout (eerst even proeven). Schep uit de pan en schep over in een ovenschaal.
  • Pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de rest van de sjalot en de knoflook 2 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schep de spinazie over in de ovenschaal en verdeel over het seitan gehakt.
  • Verwarm de grill van de oven voor.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed. Schep bovenop de spinazie en strijk mooi glad. Strooi er de cheddarkaas over. Zet 4-5 minuten onder de grill van de oven, totdat de kaas mooi goudbruin kleurt en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 sjalotten
  • 300 g seitan gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 40 g cheddar­kaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 snufjes nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 697 kcal
  • Koolhydraten 55.75 g
  • Suikers 2.11 g
  • Vetten 30.12 g
  • Verzadigde vetten 11.84 g
  • Eiwitten 48.13 g
  • Vezels 9.62 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.