Parmentier met gehakt, pompoen en salie

Heb je nu eens echt zin in herfstig/winters comfort food? Dan kom je helemaal aan je trekken met deze zalige ovenschotel: parmentier met gebakken gehakt, geroosterde pompoen, aardappelpuree, een kaaskorstje en krokante blaadjes salie erbovenop. Helemaal hygge!
Ingrediënten

flespompoen

bloemige aardappel

ui

knoflook

gemengd gehakt

gratinkaas

salie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de flespompoen en snij in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de pompoenblokjes over. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
- Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan het gehakt toe. Roerbak 7-8 minuten. Kruid met peper en zout.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
- Schep het gebakken gehakt in een ovenschaal. Schep daarbovenop de geroosterde pompoenblokjes. Verdeel er de aardappelpuree over. Strijk glad. Strooi er de gratinkaas over. Zet 5 minuten in de voorverwarmde oven.
- Pluk de blaadjes van de takjes salie. Bak ze 2-3 minuten krokant in de pan waarin je het gehakt gebakken hebt.
- Zet de ovenschotel nog enkele minuten onder de grill van de oven. Haal de ovenschotel uit de oven, strooi er de salieblaadjes over en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- ½ flespompoen
- 500 g bloemige aardappelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 300 g gemengd gehakt
- 40 g gratinkaas
- 10 g salie
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 2 el boter
- 2 el melk
- nootmuskaat
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 983 kcal
- Koolhydraten 79.64 g
- Suikers 13.27 g
- Vetten 54.37 g
- Verzadigde vetten 22.82 g
- Eiwitten 40.14 g
- Vezels 11.46 g
Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.