Parmentier met champignons, spinazie, feta en zoete aardappel
Parmentier is een Franse ovenschotel met laagjes gehakt, groenten en aardappelpuree. Toegegeven, deze vegetarische versie lijkt nog weinig op het origineel, maar is daarom niet minder lekker, integendeel. Heerlijke laagjes gestoofde spinazie, gebakken champignons, zoete aardappel en feta. Wie wil er proeven?
Ingrediënten
zoete aardappel
ui
knoflook
spinazie
champignon
feta
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
- Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof ui en knoflook aan gedurende 5 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.
- Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Beboter een ovenschaal en schep de gestoofde spinazie met ui hier in. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan van de spinazie en bak de champignons 5 minuten. Schep regelmatig om en kruid met peper en zout. Schep de gebakken champignons bovenop de spinazie. Verkruimel er de helft van de feta over.
- Giet de zoete aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, peper en zout toe. Meng goed. Schep de zoete aardappelpuree boven op de groenten. Strijk mooi glad. Verkruimel er de rest van de feta over. Zet de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel nog kort onder de grill om een mooi krokant korstje te krijgen en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 3 zoete aardappelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 g spinazie
- 250 g champignons
- 200 g feta
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1½ el boter
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 619 kcal
- Koolhydraten 23.11 g
- Suikers 7.89 g
- Vetten 48.13 g
- Verzadigde vetten 24.54 g
- Eiwitten 21.93 g
- Vezels 8.57 g
Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.