Paprikastoemp met grillkaas

Paprikastoemp met grillkaas

Een heerlijke, originele Zuiderse stoemp met blokjes gestoofde paprika, afgewerkt met bladpeterselie en crunchy zonnebloempitten. Daarbij komt gebakken grillkaas, een heerlijke Cypriotische kaas. Een vegetarische topper!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
grillkaas
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
zonnebloempit

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de paprika's in blokjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan. Voeg de ui, knoflook en paprikablokjes toe en stoof 10 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Meng er de melk en extra vierge olijfolie door. Kruid met peper en zout. Meng er de gestoofde paprika door. Hou warm.
  • Snij de grillkaas in plakjes. Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je de paprika gebakken hebt. Bak de grillkaas goudgeel aan beide kanten. Hak de bladpeterselie fijn.
  • Meng de helft van de fijngesneden peterselie door de paprikastoemp. Serveer met de plakjes grillkaas erbovenop en strooi er de zonnebloempitten over. Werk af met de rest van de bladpeterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g grillkaas
  • 10 g blad­peterselie
  • 20 g zonnebloempitten

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 901 kcal
  • Koolhydraten 63.61 g
  • Suikers 15.76 g
  • Vetten 53.5 g
  • Verzadigde vetten 20.09 g
  • Eiwitten 34.21 g
  • Vezels 13.96 g

Allergenen Lactose, Noten, Pinda, Sesam. Kan sporen bevatten van andere allergenen.