Paprika-taco's met kruidig kippengehakt

Paprika-taco's met kruidig kippengehakt

We zijn echte fans van de Mexicaanse keuken, maar toegegeven: het zijn vaak echte caloriebommetjes. Gelukkig bestaan er enkele slimme 'hacks', zoals deze originele paprika's die dienen als taco's voor een heerlijke vulling van kruidig kippengehakt. Daarbij komt een lekker frisse kerstomatensalsa en zure room. Origineel en lekker licht, olé!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
lichte zure room
Ingredientfoto
komijn

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes. Snij de rode ui fijn.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de helft van de rode ui aan. Voeg na 3 minuten het kippengehakt en de Mexicaanse kruidenmix toe. Bak het gehakt voor 5 minuten. Leg de paprikahelften in een ovenschotel en schep er het gehakt in. Strooi er de gratinkaas over en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Pluk de blaadjes koriander en hak grof. Pers de limoen. Meng de kerstomaatjes met de grofgehakte koriander, het limoensap en de rest van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout. Meng de zure room met de komijn.
  • Serveer de paprika-taco's met de tomatensalsa en de zure room.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 300 g kippengehakt
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 40 g gratinkaas
  • 125 g kers­tomaten
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • ½ potje lichte zure room
  • 1 kl komijn

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 518 kcal
  • Koolhydraten 20.25 g
  • Suikers 13.59 g
  • Vetten 28.29 g
  • Verzadigde vetten 10.51 g
  • Eiwitten 41.4 g
  • Vezels 8.19 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.