Paprika gevuld met seitangehakt, kaas en fregola sarda

Een heerlijk verrassend gerecht waarmee je zelfs een doorwinterde carnivoor kan overtuigen: paprika gevuld met een ragusaus op basis van seitangehakt, gegratineerd in de oven. Daarbij komt een frisse fregola sarda salade. Een vegetarische topper!
Ingrediënten

gele paprika

ui

knoflook

seitan gehakt

Provençaalse kruiden

tomatenpuree

gratinkaas

fregola sarda

bladpeterselie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
- Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de fijngesneden ui voor 2 minuten, voeg dan de knoflook toe en laat ook meestoven. Voeg na 2 minuten het seitangehakt en de Provençaalse kruiden toe. Kruid met peper en niet te veel zout. Schep regelmatig om en laat 5 minuten garen.
- Voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en per persoon 3 eetlepels water toe en laat 5 minuten verdergaren.
- Leg de paprikahelften in een ingevette ovenschaal en schep er het gehaktmengsel in. Verdeel er de gratinkaas over. Vul de ovenschaal met een klein bodempje water en zet 20 minuten in de oven.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de fregola sarda beetgaar in 8 minuten. Giet af. Hak de bladpeterselie fijn.
- Meng vlak voor het serveren de extra vierge olijfolie, de fijngehakte bladpeterselie en peper en zout door de fregola sarda. Serveer de gevulde paprika's met de fregola sarda.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 gele paprika's
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 300 g seitan gehakt
- 1 kl Provençaalse kruiden
- ½ blikje tomatenpuree
- 40 g gratinkaas
- 130 g fregola sarda
- 10 g bladpeterselie
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 731 kcal
- Koolhydraten 75.69 g
- Suikers 16.97 g
- Vetten 21.4 g
- Verzadigde vetten 5.65 g
- Eiwitten 52.34 g
- Vezels 10.45 g
Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.