Papillot met honing-mosterdkip, groentjes en penne

Papillot met honing-mosterdkip, groentjes en penne

Een papillot met vis heb je vast al eens gemaakt, maar wist je dat het ook kan met kip? 5 minuutjes werk om de papillot te vullen, de oven doet de rest van het werk! Ondertussen kook je nog penne en klaar is kees! Dit gerecht wordt een blijver!

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
graanmosterd
Ingredientfoto
penne

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette in dunne plakjes en halveer de kerstomaten. Neem per persoon een groot stuk aluminiumfolie en verdeel daarover de plakjes courgette en kerstomaten. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en leg bovenop de groenten. Kruid met peper en zout.
  • Pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Doe de olijfolie, honing, geperste knoflook, chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt), graanmosterd en 3/4de van de fijngehakte peterselie in een kommetje en meng. Verdeel de marinade over de kipfilets. Vouw de pakketjes zorgvuldig dicht. Leg de pakketjes 25 minuten in de oven.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  • Controleer of de kipfilet gaar is. Schep de inhoud van de papillotten over op borden, serveer samen met de penne. Werk af met de rest van de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 125 g kers­tomaten
  • 2 kipfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 stick honing
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 el graanmosterd
  • 200 g penne

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 802 kcal
  • Koolhydraten 82.29 g
  • Suikers 15.95 g
  • Vetten 27.69 g
  • Verzadigde vetten 4.45 g
  • Eiwitten 52.53 g
  • Vezels 6.73 g

Allergenen Mosterd, Sulfiet, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.