Pannetje met spekjes, spruiten en aardappelen

Pannetje met spekjes, spruiten en aardappelen

Een heerlijk origineel gerecht uit de Alpen: een lekker hartverwarmend pannetje met krokant gebakken spekjes, aardappelschijfjes, spruiten en een heerlijk zacht gekookt eitje, zodat de dooier voor een lekker sausje zorgt. Hier krijg je het helemaal warm van!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
spruit
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gerookte spekblokje

Bereidingswijze

  • Was en snij de aardappelen in plakjes. Snij de spruiten in kwartjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Voeg na 7 minuten de spruiten toe en laat nog 5 minuten koken. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de eieren zacht in 5-6 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit een grote antikleefpan en voeg de spekjes toe. Roerbak en voeg na 5 minuten de ui en knoflook toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de olijfolie en de voorgekookte aardappelschijfjes en spruitjes toe. Roerbak tot alles mooi krokant gebakken is. Kruid met peper en zout.
  • Pel de eieren en halveer ze. Serveer het pannetje met spekjes, spruitjes en aardappelen met de gekookte eitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g spruiten
  • 2 bio-eieren
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g gerookte spekblokjes

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 751 kcal
  • Koolhydraten 45.67 g
  • Suikers 10.02 g
  • Vetten 40.47 g
  • Verzadigde vetten 29.41 g
  • Eiwitten 28.87 g
  • Vezels 12.46 g

Allergenen Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.