Panang curry met vis en rijst

Panang curry met vis en rijst

We maken vandaag een razendsnelle versie van een echte Thaise klassieker: panang curry met visblokjes en rijst. Zo lekker en toch zo snel klaar, hier ga je echt van genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
panang currypasta
Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
lente-uitje

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, mes en twee kookpotten klaar.
  • Kook de rijst: giet per persoon 150 milliliter heet water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de rijst en een snuf zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de paprika in fijne reepjes.
  • Doe de kokosmelk in een grote kookpot en voeg de aangegeven hoeveelheid panang currypasta toe (of voeg wat minder toe als je niet van pittig houdt). Meng goed door elkaar en breng aan de kook. Voeg de reepjes paprika toe. Laat 3 minuten pruttelen. Snij ondertussen de vis in gelijke blokjes en voeg dan toe aan de curry. Laat nog 6 minuten zachtjes pruttelen.
  • Snij de lente-ui in ringen. Proef en breng de curry op smaak met zout. Serveer de rijst met de curry met vis en werk af met lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 rode paprika's
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el panang currypasta
  • 300 g vismengeling
  • 2 lente-uitjes

Uit jouw keuken

  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 867 kcal
  • Koolhydraten 77.74 g
  • Suikers 9.51 g
  • Vetten 44.79 g
  • Verzadigde vetten 37.31 g
  • Eiwitten 35.72 g
  • Vezels 6.23 g

Allergenen Gluten, Soja, Pinda, Schaaldieren, Vis, Weekdieren, Lactose, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.