Panang curry met pompoen

Panang curry met pompoen

Panang is een Thaise rode pittige curry die op smaak wordt gebracht met pindanootjes. Het is een perfecte basis voor een heerlijke vegetarische curry met blokjes pompoen in een kokossoepje. Samen met een kommetje dampende jasmijnrijst erbij, is dit heerlijk comfort food, recht uit Thailand!

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
Thaise basilicum
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
panang currypasta
Ingredientfoto
sojasaus

Bereidingswijze

  • Schil de pompoen en snij in gelijke blokjes. Snij de rode paprika in reepjes. Snij de rode chilipeper in ringetjes (voeg minder toe als je niet graag pikant eet). Pluk de Thaise basilicumblaadjes. Pers het sap van de limoen.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Doe de kokosmelk in een kookpot en voeg de aangegeven hoeveelheid panang currypasta toe. Meng goed door elkaar en breng aan de kook. Voeg de pompoenblokjes toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen onder deksel en voeg dan de reepjes paprika toe. Laat nog 5 minuten pruttelen en proef of de pompoen gaar is. Voeg de sojasaus, suiker en de helft van het limoensap toe. Proef en voeg eventueel nog limoensap en zout toe.
  • Serveer de curry met de rijst, Thaise basilicumblaadjes en rode chilipepertjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • 1 rode paprika
  • ½ rode chilipeper
  • 10 g Thaise basilicum
  • ½ limoen
  • 150 g jasmijnrijst
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el panang currypasta
  • 1 el sojasaus

Uit jouw keuken

  • 1 kl suiker
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 650 kcal
  • Koolhydraten 93.4 g
  • Suikers 15.38 g
  • Vetten 23.46 g
  • Verzadigde vetten 18.65 g
  • Eiwitten 12.73 g
  • Vezels 6.91 g

Allergenen Vis, Gluten, Soja, Pinda, Schaaldieren. Kan sporen bevatten van andere allergenen.