Panang curry met pompoen

Panang curry met pompoen

Panang is een Thaise rode pittige curry die op smaak wordt gebracht met pindanootjes. Het is een perfecte basis voor een heerlijke vegetarische curry met blokjes pompoen in een kokossoepje. Samen met een kommetje dampende jasmijnrijst erbij, is dit heerlijk comfort food, recht uit Thailand!

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
Thaise basilicum
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
panang currypasta
Ingredientfoto
sojasaus

Bereidingswijze

  • Schil de pompoen en snij in gelijke blokjes. Snij de rode paprika in reepjes. Snij de rode chilipeper in ringetjes (als je niet van pikant houdt, gebruik je de rode chilipeper niet). Pluk de Thaise basilicumblaadjes. Pers het sap van de limoen.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Doe de kokosmelk in een grote kookpot en voeg de panang currypasta toe. Meng goed door elkaar en breng aan de kook. Voeg de pompoenblokjes toe. Laat 10 pruttelen en voeg de reepjes paprika toe. Laat nog 5 minuten pruttelen en proef of de pompoen gaar is. Voeg de sojasaus, suiker en de helft van het limoensap toe. Proef en voeg eventueel nog limoensap en zout toe.
  • Serveer de curry met de rijst, Thaise basilicumblaadjes en rode chilipepertjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • 1 rode paprika
  • 1 rode chilipeper
  • 10 g Thaise basilicum
  • 1 limoen
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 el panang currypasta
  • 1 el sojasaus

Uit jouw keuken

  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 843 kcal
  • Koolhydraten 92.32 g
  • Suikers 11.39 g
  • Vetten 45.48 g
  • Verzadigde vetten 37.15 g
  • Eiwitten 13.97 g
  • Vezels 6.14 g

Allergenen Ei, Gluten, Pinda, Schaaldieren, Soja, Vis, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.