Panang curry met kip

Panang curry met kip

Panang curry is een Thaise rode currypasta op smaak gebracht met pindanootjes. Resultaat is een perfecte smaakbalans tussen zout, zuur en zoet. Deze panang curry met kip is echt het lekkerste wat de Thaise keuken te bieden heeft, test het vooral zelf eens uit!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
Thaise basilicum
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
panang currypasta
Ingredientfoto
vissaus

Bereidingswijze

  • Snij de rode paprika in reepjes. Snij de rode chilipeper in ringetjes (als je niet van pikant houdt, gebruik je de rode chilipeper niet). Pluk de Thaise basilicumblaadjes. Snij de kipfilet in blokjes. Pers het sap van de limoen.
  • Kook de rijst: breng per persson 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Doe het blik kokosmelk in een grote kookpot en voeg de panang currypasta toe. Meng goed door elkaar en breng aan de kook. Voeg de kippenblokjes en de reepjes paprika toe. Laat 7-9 minuten pruttelen, tot de kip gaar is. Voeg de vissaus, suiker en de helft van het limoensap toe. Proef en voeg eventueel nog limoensap en zout toe.
  • Serveer de curry met de rijst, Thaise basilicumblaadjes en rode chilipepertjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode paprika
  • 1 rode chilipeper
  • 10 g Thaise basilicum
  • 2 kipfilets
  • 1 limoen
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 el panang currypasta
  • 1 el vissaus

Uit jouw keuken

  • 1 kl suiker
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 889 kcal
  • Koolhydraten 77.77 g
  • Suikers 8.14 g
  • Vetten 46.14 g
  • Verzadigde vetten 37.4 g
  • Eiwitten 39.32 g
  • Vezels 3.68 g

Allergenen Ei, Gluten, Pinda, Schaaldieren, Soja, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.