Panang curry met kip en zoete aardappel

Onze favoriete Thaise curry? Panang! Dat is een rode currypasta die op smaak gebracht is met pinda's. Overheerlijk in combinatie met kip en blokjes zoete aardappel. Dit exotisch toppertje zet je zowaar in 15 minuten op tafel. Met dank aan de Thai.
Ingrediënten

ui

zoete aardappel

kipfilet

kippenbouillonblokje

panang currypasta

kokosmelk

puntpaprika

koriander
Bereidingswijze
- Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, maatbeker en kookpot klaar.
- Halveer de ui en snij in halve ringen. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes. Los de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon op in per persoon 150 milliliter heet water.
- Verhit de olie in de kookpot en voeg de aangegeven hoeveelheid currypasta en de ui toe. Roerbak 1 minuut. Voeg dan de kokosmelk, zoete aardappel en kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat 3 minuten pruttelen.
- Snij ondertussen de puntpaprika in fijne ringen.
- Voeg nu de kippenblokjes en paprikaringen toe. Laat nog 7 minuten pruttelen. Pluk ondertussen de blaadjes koriander.
- Breng de curry op smaak met zout en serveer met de korianderblaadjes erover gestrooid.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 2 zoete aardappelen
- 2 kipfilets
- ½ kippenbouillonblokje
- 1 el panang currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 2 puntpaprika's
- 10 g koriander
Uit jouw keuken
- 1 el plantaardige olie
- zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 549 kcal
- Koolhydraten 26.02 g
- Suikers 11.37 g
- Vetten 30.7 g
- Verzadigde vetten 20.07 g
- Eiwitten 39.25 g
- Vezels 6.66 g
Allergenen Selderij, Pinda, Schaaldieren. Kan sporen bevatten van andere allergenen.