Panang curry met gehakt en rijstnoedels

Panang curry met gehakt en rijstnoedels

Panang curry is een Thaise rode currypasta op smaak gebracht met pindanootjes. Resultaat is een perfecte smaakbalans tussen zout, zuur en zoet. Hier in originele combinatie met gehakt en rijstnoedels. Een Thaise maaltijd die je in 15 minuten op tafel zet, maar nog langer zal blijven nazinderen op je smaakpapillen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rijstnoedel
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
panang currypasta
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
sojascheut

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot en een wok klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de rijstnoedels en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 3 minuten. Giet de rijstnoedels af.
  • Snij de rode paprika in reepjes. Schil en snij de wortel in fijne plakjes. Schil en rasp de gember.
  • Verhit de arachideolie in de wok en voeg de gember en wortelplakjes toe. Roerbak 3 minuten. Voeg dan de rode paprika en het gehakt toe. Roerbak nog eens 4 minuten. Voeg de aangegeven hoeveelheid panang currypasta toe, roerbak 1 minuut en voeg dan de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat nog 3 minuten pruttelen.
  • Pluk ondertussen de blaadjes koriander. Roer de sojascheuten door de curry. Kruid met peper en zout. Serveer de rijstnoedels met de curry. Werk af met blaadjes koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g rijstnoedels
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • 20 g gember
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 el panang currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 10 g koriander
  • 100 g sojascheuten

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 910 kcal
  • Koolhydraten 82.82 g
  • Suikers 8.19 g
  • Vetten 47.74 g
  • Verzadigde vetten 26.79 g
  • Eiwitten 34.75 g
  • Vezels 7.95 g

Allergenen Gluten, Ei, Pinda, Schaaldieren, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.