Panang curry met courgettenoedels en kip

Panang curry met courgettenoedels en kip

Courgettespaghetti bolognaise heeft iedereen ondertussen wel eens geproefd, maar courgetteslierten zijn ook ideaal om bijvoorbeeld noedels te vervangen. We maken een low carb versie van een Thaise klassieker: panang curry met kip. Lekker licht en smaakvol!

Ingrediënten

Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
panang currypasta
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
vissaus

Bereidingswijze

  • Snij de lente-ui in ringen. Hou het witte en groene gedeelte gescheiden. Snij de kip in reepjes.
  • Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes.
  • Verhit de arachideolie in een wok of kookpot. Voeg de kippenreepjes en het wit van de lente-ui toe. Roerbak 3 minuten. Schep uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Voeg de kokosmelk en per persoon 100 milliliter water toe aan de wok. Roer er de aangegeven hoeveelheid panang currypasta door en breng aan de kook. Voeg de courgettenoedels toe en laat 4 minuten pruttelen. Los ondertussen het maïszetmeel op in per persoon 2 eetlepels water.
  • Voeg de kip terug toe aan de wok en laat nog 3 minuten doorwarmen. Roer er het opgeloste maïszetmeel door en laat de saus indikken. Breng op smaak met wat limoensap, vissaus, suiker en zout.
  • Serveer en werk af met het groen van de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 lente-uitjes
  • 2 kipfilets
  • 1½ courgette
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 el panang currypasta
  • ½ limoen
  • 1 el vissaus

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • 1 kl suiker
  • 1 el maïszetmeel
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 608 kcal
  • Koolhydraten 27.94 g
  • Suikers 16.72 g
  • Vetten 36.41 g
  • Verzadigde vetten 24.64 g
  • Eiwitten 41.44 g
  • Vezels 3.05 g

Allergenen Pinda, Schaaldieren, Vis, Lactose, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.