Paksoistoemp met slavinken en currysaus

Paksoistoemp met slavinken en currysaus

Stoemp is natuurlijk een gerecht typisch van bij ons, maar je kan ook een originele versie maken met Aziatische smaken! Proef het vooral zelf, met deze originele stoemp met paksoi en sojasaus, in combinatie met een heerlijke zachte currysaus en een lekkere slavink erbij. Fushion-keuken ten voete uit!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
slavink
Ingredientfoto
paksoi
Ingredientfoto
sojasaus

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Schil de appel en snij in blokjes. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook. Los er de kippenbouillon in op. Verhit de helft van de arachideolie in een kookpotje en voeg de appelblokjes en het currypoeder toe en stoof 4 minuten. Schenk er nu de kippenbouillon en lichte room bij. Meng goed en breng aan de kook. Laat een 3-tal minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout en mix de saus met een staafmixer. Hou warm op een matig vuur.
  • Smelt de helft van de boter in een pan en voeg de slavinken toe. Bak ze rondom aan en schep dan over in een ovenschaal. Laat ze nog 10 minuten garen in de voorverwarmde oven.
  • Snij de paksoi in reepjes. Verhit de rest van de arachideolie in de pan waarin je de slavinken gebakken hebt en voeg de reepjes paksoi toe. Roerbak 1 minuut op hoog vuur, en voeg dan per persoon 3 eetlepels van het kookvocht van de aardappelen toe. Laat 5 minuten stoven. Kruid met peper en voeg de sojasaus toe. Laat kort inkoken en haal van het vuur.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, de gewokte paksoi, peper en nootmuskaat toe. Proef of er eventueel nog zout bij moet. Meng goed. Serveer de paksoistoemp met de slavinken en de currysaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ appel
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 2 kl curry­poeder
  • ½ potje lichte room
  • 2 slavinken
  • 1 paksoi
  • 2 el sojasaus

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1055 kcal
  • Koolhydraten 67.11 g
  • Suikers 14.39 g
  • Vetten 67.94 g
  • Verzadigde vetten 29.05 g
  • Eiwitten 39.29 g
  • Vezels 12.49 g

Allergenen Selderij, Mosterd, Lactose, Gluten, Soja, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.