Paksoistoemp met currysaus en zacht gekookt eitje

Paksoistoemp met currysaus en zacht gekookt eitje

Men neme een klassieker van bij ons, en geve er een Aziatische twist aan... En kijk, het resultaat is een originele maar overheerlijke stoemp met gewokte paksoi, verse home-made currysaus en een zalig zacht gekookt eitje. Dit moet je toch gewoon proeven?

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
paksoi
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
bio-ei

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Schil de appel en snij in blokjes. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook. Los er de groentebouillon in op. Verhit de helft van de arachideolie in een kookpotje en voeg de appelblokjes en het currypoeder toe en stoof 4 minuten. Schenk er nu de groentebouillon en kokosmelk bij. Meng goed en breng aan de kook. Laat een 3-tal minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout en mix de saus met een staafmixer. Hou warm op een matig vuur.
  • Snij de paksoi in reepjes. Verhit de rest van de arachideolie in een wok en voeg de reepjes paksoi toe. Roerbak 1 minuut op hoog vuur, en voeg dan per persoon 3 eetlepels van het kookvocht van de aardappelen toe. Laat 5 minuten stoven. Kruid met peper en voeg de sojasaus toe. Laat kort inkoken en haal van het vuur.
  • Breng een potje water aan de kook. Wanneer het water kookt, leg je er de bio-eieren voorzichtjes in met een lepel. Kook 5 minuten, giet af en spoel onder koud water. Pel de eieren voorzichtig.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, de gewokte paksoi, peper en nootmuskaat toe. Proef of er eventueel nog zout bij moet. Meng goed. Halveer de eieren. Serveer de paksoistoemp met de zacht gekookte eitjes en de currysaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ appel
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 2 kl curry­poeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 paksoi
  • 2 el sojasaus
  • 2 bio-eieren

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 807 kcal
  • Koolhydraten 63.7 g
  • Suikers 11.22 g
  • Vetten 50.46 g
  • Verzadigde vetten 27.52 g
  • Eiwitten 20.15 g
  • Vezels 12.43 g

Allergenen Selderij, Mosterd, Gluten, Soja, Ei, Pinda, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.