Paella van risoni met kip en chorizo

Paella van risoni met kip en chorizo

Paella kennen we natuurlijk allemaal als het Spaanse gerecht bij uitstek met rijst. Wij vonden er een leuke én lekkere variatie op, namelijk met risoni pasta. Goed gevonden toch? Dankzij de risoni is het gerecht ook heel wat sneller klaar. Ideaal voor een drukke weekavond waarop je een snelle maar heerlijke Zuiderse maaltijd op tafel wil zetten.

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
chorizo
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
risoni
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
citroen

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Halveer de kerstomaatjes. Snij de kipfilet in blokjes. Snij de chorizo in kleine blokjes. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit de geperste teentjes knoflook samen met de blokjes chorizo en de fijngesneden ui aan gedurende 2 minuten. Voeg dan de kerstomaatjes, de kippenblokjes en het paprikapoeder toe. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten bakken, schep regelmatig om.
  • Voeg de risoni toe en de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 10 tot 12 minuten inkoken. Hak ondertussen de peterselie fijn. Pers de helft van de citroen uit over de paella, snij de rest in partjes. Kruid de paella af met peper, haal van het vuur en laat 5 minuten rusten. Serveer met de bladpeterselie erdoor geroerd en de partjes citroen erbij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g kers­tomaten
  • 1 kipfilet
  • 100 g chorizo
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 1 kl paprika­poeder
  • 200 g risoni
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 citroen

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 751 kcal
  • Koolhydraten 80.58 g
  • Suikers 10.72 g
  • Vetten 27 g
  • Verzadigde vetten 9.34 g
  • Eiwitten 42.58 g
  • Vezels 8.13 g

Allergenen Mosterd, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.