Paella van orzo met kip en chorizo
Paella kennen we natuurlijk allemaal als het Spaanse gerecht bij uitstek met rijst. Wij vonden er een leuke én lekkere variatie op, namelijk met orzo pasta. Goed gevonden toch? Dankzij de orzo is het gerecht ook heel wat sneller klaar. Ideaal voor een drukke weekavond waarop je een snelle maar heerlijke Zuiderse maaltijd op tafel wil zetten.
Ingrediënten
ui
knoflook
kerstomaat
kipfilet
chorizo
kippenbouillonblokje
paprikapoeder
orzo
bladpeterselie
citroen
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn en pers de knoflook. Halveer de kerstomaatjes. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snij in blokjes. Snij de chorizo in kleine blokjes. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
- Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de knoflook samen met de blokjes chorizo en de fijngesneden ui gedurende 2 minuten. Voeg dan de kerstomaatjes, de kippenblokjes en het paprikapoeder toe. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten bakken, schep regelmatig om.
- Voeg de orzo en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 tot 12 minuten inkoken. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn. Pers de helft van de citroen over de paella, snij de rest in partjes. Kruid de paella af met peper, haal van het vuur en laat 5 minuten rusten. Serveer met de bladpeterselie erdoor geroerd en de partjes citroen erbij.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 g kerstomaten
- 1 kipfilet
- 100 g chorizo
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 kl paprikapoeder
- 125 g orzo
- 10 g bladpeterselie
- 1 citroen
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 626 kcal
- Koolhydraten 54.94 g
- Suikers 10.06 g
- Vetten 25.95 g
- Verzadigde vetten 9.08 g
- Eiwitten 40.23 g
- Vezels 6.68 g
Allergenen Lactose, Soja, Selderij, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.