Pad thai van groentenoedels met kip

Pad thai van groentenoedels met kip

Pad Thai is het nationale gerecht van Thailand. Normaal gezien wordt het gemaakt met rijstnoedels, maar we gaan vandaag voor een supergezonde versie met komkommer- en wortelnoedels. Origineel en toch verrassend lekker, dit moet je proberen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
pinda
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
sojascheut
Ingredientfoto
chilisaus

Bereidingswijze

  • Maak met een juliennesnijder of spiraalsnijder lange slierten van de komkommer. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de komkommer en snij ze in reepjes. Schil de wortelen en maak er ook lange noedels van.
  • Pers de knoflook. Hak de pinda's grof. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Pers het sap van de helft van de limoen. Snij de andere helft in partjes. Snij de kip in reepjes. Roer het ei (de eieren) los in een kommetje.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een wok. Bak de knoflook kort, voeg de kippenreepjes toe en bak goudbruin. Schep opzij en voeg de rest van de arachideolie en het ei (de eieren) toe. Voeg ook de helft van de sojasaus en de helft van de suiker toe. Roerbak tot het ei begint te stollen.
  • Schep opnieuw opzij en voeg de wortelnoedels toe, samen met per persoon 2 eetlepels warm water. Roerbak 2 minuten. Voeg de sojascheuten, de komkommernoedels en 3/4de van de lente-uitjes toe en meng alles door elkaar. Proef en breng op smaak met limoensap, eventueel nog sojasaus en suiker. Kruid met peper.
  • Serveer met de pinda's en de rest van de lente-uitjes erover gestrooid. Serveer een partje limoen en chilisaus apart.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 komkommer
  • 2 wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g pinda's
  • 2 lente-uitjes
  • 1 limoen
  • 2 kipfilets
  • 1 bio-ei
  • 2 el sojasaus
  • 100 g sojascheuten
  • 2 el chilisaus

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 1 kl suiker
  • peper

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 596 kcal
  • Koolhydraten 31.99 g
  • Suikers 25.39 g
  • Vetten 29 g
  • Verzadigde vetten 4.72 g
  • Eiwitten 48.59 g
  • Vezels 8.9 g

Allergenen Lactose, Vis, Pinda, Noten, Ei, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.