Pad Thai met scampi

Pad Thai met scampi

Pad Thai is hét nationale gerecht van Thailand. Overal in straatstalletjes zie je verkopers de rijstnoedels boven een hevige vlam wokken, een spectaculair en geurig tafereel! Maar nu kan jij de Thaise streetfood keuken in huis brengen met deze eenvoudige versie van Pad Thai met scampi. Vergeet niet af te werken met een schijfje limoen en crunchy pinda's!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rijstnoedel
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
pinda
Ingredientfoto
scampi
Ingredientfoto
vissaus
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
sojascheut

Bereidingswijze

  • Laat de rijstnoedels kort weken in koud water tot ze flexibel zijn. Laat dan uitlekken.
  • Snij de lente-uitjes in ringetjes. Pers de knoflook. Hak de pinda's grof. Kruid de scampi's met peper en zout.
  • Doe de vissaus samen met het sap van de helft van de limoen(en) en de suiker in een pannetje en warm op totdat de suiker gesmolten is. Voeg naar smaak een snufje chilivlokken toe. Dit is je saus.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een wok en roerbak de knoflook. Voeg na 1 minuut de rijstnoedels toe en per persoon 2 eetlepels water. Roerbak totdat het geheel begint uit te drogen en voeg dan de saus toe. Roerbak opnieuw totdat de noedels net niet gaar genoeg zijn.
  • Duw de noedels opzij in de wok en voeg de rest van de arachideolie toe. Bak hierin de scampi's. Wanneer ze gaar zijn, duw je ze ook opzij en breek je het (de) ei(eren) in de wok. Roerbak kort tot het ei begint te stollen. Voeg de sojascheuten toe en meng alles opnieuw door elkaar.
  • Serveer met de pinda's en lente-uitjes erover gestrooid en een partje limoen en chilivlokken apart.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g rijstnoedels
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g pinda's
  • 20 scampi's
  • 2 el vissaus
  • ½ limoen
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 bio-ei
  • 100 g sojascheuten

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 2 el suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 760 kcal
  • Koolhydraten 80.26 g
  • Suikers 12.45 g
  • Vetten 29.44 g
  • Verzadigde vetten 4.58 g
  • Eiwitten 41.09 g
  • Vezels 4.37 g

Allergenen Gluten, Ei, Pinda, Noten, Schaaldieren, Vis, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.