Ovenschotel met worst en mozzarella

Ovenschotel met worst en mozzarella

Zin in wat comfortfood na een lange werkdag? Dan kan deze zalige ovenschotel wel eens redding brengen! Tortiglioni met tomatensaus, kruidige stukjes worst en mozzarella, met een heerlijk kaaskorstje in de oven. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
braadworst
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
tortiglioni
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Knijp het vlees uit de worsten en rol tot kleine bolletjes. Snij de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Snij de helft van het basilicum fijn. Scheur de mozzarella in stukjes.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortiglioni halfgaar in 7 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit de olijfolie in een hoge pot en stoof het vlees van de worsten aan. Kruid met peper en zout.
  • Voeg na 3 minuten de ui en de knoflook toe aan de pot en roer regelmatig om. Voeg na 2 minuten het blik tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en verlaag dan het vuur en laat 6 tot 8 minuten zachtjes pruttelen en voeg dan de halfgaar gekookte tortiglioni en het fijngesneden basilicum toe. Meng door elkaar en stort uit in een ovenschaal. Verdeel er de stukjes mozzarella over en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de ovenschotel met de rest van het basilicum erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 braadworsten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g basilicum
  • 125 g mozzarella
  • 200 g tortiglioni
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 kl Italiaanse kruiden

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1055 kcal
  • Koolhydraten 84.25 g
  • Suikers 13.17 g
  • Vetten 53.15 g
  • Verzadigde vetten 19.52 g
  • Eiwitten 56.67 g
  • Vezels 7.91 g

Allergenen Lactose, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.