Ovenschotel met vis, tijm en wortel

Ovenschotel met vis, tijm en wortel

We vertrokken van de Franse klassieker 'brandade' en maakten er een heerlijke gegratineerde ovenschotel van, met koolvis, tijm, wortel en een krokant kaaskorstje. Een heerlijke, eenvoudige ovenschotel voor het hele gezin!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
koolvisfilet
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Doe de melk in een kookpotje en warm op. Snij de koolvisfilets in blokjes en kruid met peper en zout en leg deze in de melk. Zet het vuur zacht, zodat de melk niet kookt. Laat 6 minuten garen.
  • Schil de wortelen en snij in kleine stukjes. Snij de ui fijn. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui toe, laat 2 minuten stoven en voeg dan de wortelen en tijm toe. Voeg per persoon 2 eetlepels water toe. Laat 7-8 minuten stoven, tot het vocht verdampt is. Kruid met peper en zout.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de gestoofde wortelen, boter, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Verwarm de grill van de oven voor. Schep de vis uit de melk en meng voorzichtig door de aardappelpuree en voeg eventueel nog enkele eetlepels van de melk toe, zodat de puree mooi romig wordt.
  • Schep over in een ovenschaal, strooi er de gratinkaas over en zet 2-3 minuten onder de grill, zodat je een mooi goudgeel korstje krijgt. Serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 koolvisfilets
  • 4 wortelen
  • 1 ui
  • 2 takjes tijm
  • 30 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 200 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 665 kcal
  • Koolhydraten 66.79 g
  • Suikers 20.89 g
  • Vetten 23.14 g
  • Verzadigde vetten 9.91 g
  • Eiwitten 39.65 g
  • Vezels 16.57 g

Allergenen Vis, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.