Ovenschotel met vis, prei in kaassaus en geroosterde aardappelen

Ovenschotel met vis, prei in kaassaus en geroosterde aardappelen

Vis, prei en kaas gaan verrassend genoeg heel lekker samen! We maken er een heerlijke ovenschotel van, inclusief krokant kaaskorstje bovenop. Serveer met geroosterde aardappelen en genieten maar van heerlijk comfort food!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Was en snij de prei in ringen. Smelt 1/3de van de boter in een pan en voeg de prei toe. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur. Schep regelmatig om.
  • Snij de visstukken in gelijke blokjes.
  • Voeg per persoon 2 eetlepels water toe bij de prei, leg er de visblokjes bij, kruid met peper en zout en zet een deksel op de pan. Laat 10 minuten zachtjes garen.
  • Maak ondertussen de kaassaus: laat de rest van de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3de van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint in te dikken. Voeg opnieuw 1/3de van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint in te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Kruid met peper, zout en een snuf nootmuskaat. Roer er de helft van de kaas door.
  • Verwarm de grill van de oven voor. Schep de prei en vis over in een ovenschaal en overgiet met de kaassaus. Strooi er de rest van de gratinkaas over. Zet 5 minuten onder de grill om te gratineren.
  • Serveer de vis met prei in kaassaus met de geroosterde aardappelen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 3 preien
  • 300 g vismengeling
  • 80 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 250 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1009 kcal
  • Koolhydraten 71.82 g
  • Suikers 22 g
  • Vetten 52.73 g
  • Verzadigde vetten 25.01 g
  • Eiwitten 53.89 g
  • Vezels 18.57 g

Allergenen Vis, Weekdieren, Gluten, Lactose, Mosterd, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.