Ovenschotel met vis en prei onder een röstikorstje

Ovenschotel met vis en prei onder een röstikorstje

Een ovenschotel waar Scandinaviërs jaloers op zullen zijn! Vis en prei in roomsaus zijn beste vriendjes. Denk daar nog een heerlijk krokant aardappelkorstje bij, en je hebt een fantastisch avondmaal. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
vismengeling

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Was en snij de prei in ringen.
  • Verhit de olijfolie in een pan en voeg de prei toe. Laat op een zacht vuur stoven, een 7-tal minuten, tot de prei mooi zacht is.
  • Schil ondertussen de aangegeven hoeveelheid aardappelen en rasp ze met een grove rasp. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe de aardappel, knoflook en tijm in een kom, samen met het ei. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.
  • Voeg de room en per persoon 1 eetlepel water toe aan de prei en meng. Kruid met peper en zout.
  • Beboter een ovenschaal. Verdeel er de vismengeling over. Kruid met peper en zout. Schep daarbovenop de gestoofde prei en dan het rösti-mengsel. Strijk glad en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven. De ovenschotel is klaar als de röstikorst mooi goudgeel kleurt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 preien
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 bio-ei
  • 1 brikje lichte room
  • 300 g vismengeling

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 kl boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 712 kcal
  • Koolhydraten 53.52 g
  • Suikers 13.86 g
  • Vetten 35.3 g
  • Verzadigde vetten 12.67 g
  • Eiwitten 40.13 g
  • Vezels 14.18 g

Allergenen Ei, Lactose, Vis, Weekdieren, Gluten, Mosterd, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.