Ovenschotel met vis, broccoli en kruidenkaas

Ovenschotel met vis, broccoli en kruidenkaas

Heb je zin in een lekkere ovenschotel vanavond? Wij hebben een heerlijke suggestie voor jou: een heerlijke combinatie van blokjes vis, broccoli en kruidenkaas, onder een dakje van smeuïge aardappelpuree, die een krokant korstje krijgt in de oven. Dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
kruidenkaas
Ingredientfoto
vismengeling

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de broccoli in roosjes. 'Schil' het buitenste laagje van de steel van de broccoli en snij ook in blokjes. Breng nog een pot gezouten water aan de kook en kook de broccoliroosjes en -stukjes 6 minuten. Giet af.
  • Doe de melk in een maatbeker en voeg de kruidenkaas toe. Mix goed.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en snij in gelijke blokjes. Beboter een ovenschaal (met de helft van de boter) en schik er de blokjes vis en broccoli in. Kruid met peper en zout. Overgiet met het kruidenkaas-sausje.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat toe. Schep de puree bovenop de vis en broccoli in de ovenschaal. Strijk glad en 'kras' er een patroon in met een vork. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven en eventueel nog 2 minuten onder de grill, voor een goudbruin korstje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • 75 g kruidenkaas
  • 300 g vismengeling

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 150 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 635 kcal
  • Koolhydraten 52.95 g
  • Suikers 7.48 g
  • Vetten 20.41 g
  • Verzadigde vetten 12.24 g
  • Eiwitten 53.12 g
  • Vezels 15.27 g

Allergenen Lactose, Vis, Weekdieren, Gluten, Mosterd, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.