Ovenschotel met prei en zalm onder een aardappeldakje

Ovenschotel met prei en zalm onder een aardappeldakje

Een heerlijke hartverwarmende en mooie ovenschotel, deze schotel gevuld met gestoofde prei, blokjes zalm, een heerlijk romig knoflooksausje, onder een dakje van krokante aardappelschijfjes. Verfijnd en toch o zo gemakkelijk om te maken. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snij ze in zo dun mogelijke plakjes. Kook de aardappelschijfjes gedurende 5 minuten en giet af.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de prei in ringen. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de prei aan gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Pers de knoflook. Meng de lichte room met de knoflook, peper en zout. Snij de zalm in blokjes.
  • Vet een ovenschaal in met wat boter en verdeel er de zalmblokjes en de gestoofde prei over. Schenk hierover de helft van het roommengsel. Schik er de aardappelschijfjes dakpangewijs bovenop en schenk er de rest van het roommengsel over. Bestrooi met de gratinkaas en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven en zet nog 5 minuten onder de grill van de oven.
  • Serveer de gratin.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 preien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 brikje lichte room
  • 2 zalmfilets
  • 20 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 884 kcal
  • Koolhydraten 53.11 g
  • Suikers 13.9 g
  • Vetten 53.31 g
  • Verzadigde vetten 20.08 g
  • Eiwitten 43.13 g
  • Vezels 14.04 g

Allergenen Lactose, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.