Ovenschotel met prei en zalm onder een aardappeldakje

Ovenschotel met prei en zalm onder een aardappeldakje

Een heerlijke hartverwarmende en mooie ovenschotel, deze schotel gevuld met gestoofde prei, blokjes zalm, een heerlijk romig knoflooksausje, onder een dakje van krokante aardappelschijfjes. Verfijnd en toch o zo gemakkelijk om te maken. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van 0,5 centimeter. Kook de aardappelschijfjes gedurende 8 minuten. Giet af.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de prei in ringen. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de prei gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Pers de knoflook. Meng de lichte room met de knoflook, per persoon 1 eetlepel water, peper en zout. Dep de zalm droog met keukenpapier en snij in blokjes.
  • Vet een ovenschotel in met boter en verdeel er de zalmblokjes en de gestoofde prei over. Schenk hierover de helft van het roommengsel. Schik er de aardappelschijfjes dakpangewijs bovenop en schenk er de rest van het roommengsel over. Bestrooi met de gratinkaas en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet dan nog 2 minuten onder de grill van de oven voor een krokant korstje.
  • Serveer de gratin.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 3 preien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 brikje lichte room
  • 2 zalmfilets
  • 20 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • ½ el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 903 kcal
  • Koolhydraten 60.08 g
  • Suikers 19.12 g
  • Vetten 50.12 g
  • Verzadigde vetten 17.65 g
  • Eiwitten 46.25 g
  • Vezels 18.42 g

Allergenen Lactose, Vis, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.