Ovenschotel met prei en rookworst

Ovenschotel met prei en rookworst

Mooie sneeuwlandschappen en gezellig onder een warm dekentje zitten... allemaal goed en wel. Maar de reden waarom wij écht van de winter houden, zijn ovenschotels als deze. Aardappelblokjes, gestoofde prei en rookworst gaan samen met een roomsausje en geraspte kaas in de oven, terwijl jij dan nog even onder dat dekentje kan kruipen. 20 minuten later: echt genieten van pure winterkost!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
rookworst
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook ze in 12 minuten half gaar in licht gezouten water en giet af.
  • Was en snij de prei in ringen. Hak de peterselie fijn. Snij de rookworst in blokjes. Beboter een ovenschaal.
  • Voeg de voorgekookte aardappelblokjes toe aan de ovenschaal en verdeel er de prei en de blokjes rookworst over. Kruid met peper en zout. Meng er de lichte room en de helft van de fijngehakte peterselie door. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de ovenschotel met de rest van de peterselie erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 preien
  • 10 g krul­peterselie
  • 1 rookworst
  • 1 brikje lichte room
  • 40 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 905 kcal
  • Koolhydraten 53.56 g
  • Suikers 13.81 g
  • Vetten 59.64 g
  • Verzadigde vetten 27.43 g
  • Eiwitten 33.48 g
  • Vezels 14.24 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.