Ovenschotel met pastinaak, prei, appel en brie

Ovenschotel met pastinaak, prei, appel en brie

Een originele vegetarische ovenschotel die jong en oud zal verrassen! Plakjes pastinaak, romige prei en brie die er mooi over smelt. En laten we het geheime ingrediënt niet vergeten: stukjes gestoofde appel passen perfect bij de brie en zorgt voor een verrassend zoet-zuur tintje aan dit lekkere gerecht. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
brie

Bereidingswijze

  • Schil en snij de pastinaken in plakjes. Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de plakjes pastinaak 4 minuten. Giet af en laat even afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de prei in ringen. Schil en snij de appel(s) in blokjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Smelt de helft van de boter in een pan en voeg de prei, tijm en appelblokjes toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de room toe. Roer goed om en kruid met peper en zout.
  • Wrijf een ovenschotel in met de rest van de boter en schik er de helft van de plakjes pastinaak in. Schep er de helft van de gestoofde prei met room op. Herhaal met een laag pastinaakplakjes en prei. Snij de brie in plakjes en leg ze bovenaan.
  • Zet 10 minuten in de oven en tenslotte ook nog 3 minuten onder de grill en serveer de ovenschotel.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 pastinaken
  • 2 preien
  • 1 appel
  • 2 takjes tijm
  • 1 brikje lichte room
  • 150 g brie

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 795 kcal
  • Koolhydraten 52.19 g
  • Suikers 25.12 g
  • Vetten 50.21 g
  • Verzadigde vetten 31.04 g
  • Eiwitten 27.61 g
  • Vezels 17.9 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.