Ovenschotel met orzo, geroosterde knoflook-broccoli, citroen en walnoten

Een originele ovenschotel voor veggie lovers! Orzo is Griekse pasta, die in de oven gegaard wordt, samen met heerlijke geroosterde knoflook-broccoli. Daarbij komt een fris citroensausje en knapperige walnoten. Perfect voor donderdag-veggiedag, maar het smaakt op eender welke dag van de week.
Ingrediënten

broccoli

ui

knoflook

chilivlokken

groentebouillonblokje

orzo

walnoot

citroen

spinazie

parmezaan
Bereidingswijze
- Snij de broccoli in kleine roosjes. Snij de ui fijn. Pers de knoflook.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de broccoliroosjes, olijfolie, ui, knoflook, chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt), peper en zout in een ovenschaal en meng door elkaar. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op.
- Haal de ovenschaal uit de oven en meng er de orzo en groentebouillon door. Dek af met aluminiumfolie. Zet 20 minuten terug in de oven, tot alle bouillon is opgenomen.
- Rooster ondertussen de walnoten kort in een antikleefpan zonder vetstof. Hak ze grof. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Hak de spinazie grof.
- Verwijder de aluminiumfolie en roer de parmezaan, extra vierge olijfolie, grofgehakte spinazie, citroenzeste en citroensap door de ovenschotel. Werk af met de geroosterde walnoten en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 broccoli
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 kl chilivlokken
- ½ groentebouillonblokje
- 125 g orzo
- 30 g walnoten
- ½ citroen
- 100 g spinazie
- 30 g parmezaan
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 725 kcal
- Koolhydraten 58.54 g
- Suikers 15.7 g
- Vetten 39.37 g
- Verzadigde vetten 7.37 g
- Eiwitten 27.94 g
- Vezels 16.43 g
Allergenen Selderij, Gluten, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.