Ovenschotel met knolselderpuree, prei en vis met panade

Ovenschotel met knolselderpuree, prei en vis met panade

Een ovenschotel van de originele en lekker lichte soort: we maken een laagjesschotel met gestoofde prei, zachte knolselderpuree en daarbovenop sappige visfilets met een krokant korstje (een panade). Zo lekker en goed voor de lijn, dit wordt een blijvertje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knolselder
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
witte visfilet

Bereidingswijze

  • Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was en snij de prei in ringen. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de prei 5 minuten. Kruid met peper en zout. Schep over in een ovenschaal.
  • Hak de krulpeterselie fijn. Doe de mosterd in een kommetje en voeg het paneermeel en de fijngehakte peterselie toe. Meng goed. Indien het te droog is, kan je enkele druppels water toevoegen. Dit is de panade. Dep de visfilets droog met keukenpapier, kruid ze met peper en zout en bestrijk met de panade.
  • Stamp de knolselder met een pureestamper en voeg de boter toe. Meng, breng op smaak met peper en zout en schep bovenop de prei in de ovenschaal en strijk mooi uit.
  • Leg de visfilets met de panade bovenop de knolselderpuree. Dek af met aluminiumfolie. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie en zet nog 5 minuten in de oven en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ knolselder
  • 2 preien
  • 10 g krul­peterselie
  • 2 el paneermeel
  • 2 witte visfilets

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 461 kcal
  • Koolhydraten 31.77 g
  • Suikers 11.16 g
  • Vetten 17.98 g
  • Verzadigde vetten 6.23 g
  • Eiwitten 37.31 g
  • Vezels 9.38 g

Allergenen Gluten, Vis, Soja, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.