Ovenschotel met kip, knoflook, honing en groentjes

Ovenschotel met kip, knoflook, honing en groentjes

Deze supergemakkelijke en lekkere ovenschotel maak je klaar in een wip. Je maakt een lekkere kleverige marinade op basis van honing, husselt er de kip en groentjes in, en hop, in de oven! Een half uurtje later heb je een heerlijk smaakvol en licht gerecht. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kers­tomaat

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Doe 2/3de van de olijfolie in een kom, samen met de geperste knoflook, de honing, de mosterd, de oregano en peper en zout. Meng goed door elkaar. Dit is de glaçage.
  • Was en snij de aardappelen in gelijke blokjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappelblokjes hierover. Snij de broccoli in roosjes en leg ze ook bij de aardappelen. Kruid royaal met peper en zout. Besprenkel met de rest van de olijfolie.
  • Dep de kipfilets droog met keukenpapier en leg ze bij de aardappelen. Verdeel de helft van de glaçage over de kipfilets. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de bakplaat uit de oven, draai de kipfilets om en doe de rest van de glaçage op de kipfilets. Voeg de kerstomaten toe en schep de aardappelen en groenten om, zet nog 10 minuten in de oven. Controleer of de kip gaar is en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sticks honing
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ broccoli
  • 2 kipfilets
  • 250 g kers­tomaten

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 622 kcal
  • Koolhydraten 50.32 g
  • Suikers 10.24 g
  • Vetten 24.89 g
  • Verzadigde vetten 3.64 g
  • Eiwitten 44.33 g
  • Vezels 11.22 g

Allergenen Gluten, Soja, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.