Ovenschotel met geroosterde groenten en grillkaas
Een heerlijk Midden-Oosters vegetarisch gerecht met courgette, rode ui, kerstomaat en heerlijke grillkaas. Daarbij komt een knoflook-munt yoghurtsaus en pitabroodjes om te dippen in de sappen die vrijkomen tijdens het roosteren. Heerlijk!
Ingrediënten
courgette
rode ui
knoflook
grillkaas
munt
magere yoghurt
kerstomaat
venkelzaad
chilivlokken
pitabroodje
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette overlangs in vier en snij dan in plakjes. Snij de rode ui in brede ringen. Neem een grote ovenschotel en schik hierop de courgette en rode ui. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Leg er de ongepelde knoflook bij. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Dep ondertussen de grillkaas droog met keukenpapier en snij in plakjes. Hak de munt fijn. Doe de yoghurt in een kommetje en meng er de fijngehakte munt, extra vierge olijfolie, peper en zout door. Zet opzij.
- Haal de ovenschotel uit de oven en leg er de kerstomaten en plakjes grillkaas bij. Overstrooi met de venkelzaadjes en chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Zet opnieuw 10 minuten in de oven.
- Warm de pitabroodjes op in een pan zonder vetstof of rooster ze in een broodrooster. Snij in reepjes. Hou warm onder aluminiumfolie. Haal de teentjes knoflook uit de oven, knijp het zachte vruchtvlees uit het velletje en plet met een vork. Meng door de yoghurtsaus.
- Serveer de ovenschotel met de yoghurtsaus en de pitabroodjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 g grillkaas
- 10 g munt
- 1 potje magere yoghurt
- 125 g kerstomaten
- 1 kl venkelzaad
- 1 kl chilivlokken
- 3 pitabroodjes
Uit jouw keuken
- 1½ el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 820 kcal
- Koolhydraten 61.27 g
- Suikers 23.73 g
- Vetten 46.15 g
- Verzadigde vetten 19.37 g
- Eiwitten 36 g
- Vezels 6.64 g
Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.