Ovenschotel met gehakt en broccoli

Ovenschotel met gehakt en broccoli

Ovenschotels, ze lijken wel uitgevonden te zijn voor de winter! Een heerlijk bakje comfort food met kruidig gehakt, aardappelschijfjes, broccoli en uiteraard kaas die lekker krokant wordt in de oven. Een topfavoriet van jong en oud!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Snij de broccoli in roosjes. Kook de aardappelen en de broccoli 10 minuten in gezouten water en giet af.
  • Verwarm de room in een steelpannetje. Pers er de knoflook bij en voeg de helft van de geraspte parmezaan toe. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur.
  • Bak het gehakt in de olijfolie en breng op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
  • Schik het gehakt, de broccoliroosjes en dan de aardappelplakjes in laagjes in een ovenschaal. Giet de roomsaus over de aardappelplakjes en strooi er de rest van de parmezaan over.
  • Zet de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet dan nog enkele minuten onder een hete grill voor een goudgeel korstje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 broccoli
  • 1 brikje lichte room
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g parmezaan
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Provençaalse kruiden

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 787 kcal
  • Koolhydraten 51.1 g
  • Suikers 7.36 g
  • Vetten 42.75 g
  • Verzadigde vetten 18.61 g
  • Eiwitten 45.22 g
  • Vezels 14.04 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.