Ovenschotel met broccoli en kippengehakt

Ovenschotel met broccoli en kippengehakt

Kip, broccoli en amandelschilfers, het is een heerlijke combinatie! Proef het vooral zelf in deze originele laagjesschotel met krokant gebakken kippengehakt, romige aardappelpuree met daarin heerlijke broccoliroosjes, afgewerkt met parmezaan en amandelschilfers. Een klassieke ovenschotel, maar toch ook weer net dat ietsje anders!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
amandel­schilfer
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de broccoli in roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de broccoliroosjes beetgaar in 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de ui fijn. Verhit de olijfolie in een pan en bak het kippengehakt samen met de ui gedurende 7-8 minuten.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Schep het gehakt in een ovenschaal. Schep daarbovenop de aardappelpuree, strijk mooi uit. Duw hierin de gekookte broccoliroosjes. Strooi er de amandelschilfers en parmezaan over en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel nog 3 minuten onder de grill zodat de amandelen en parmezaan bruin kleuren en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 300 g kippengehakt
  • 2 el amandel­schilfers
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 787 kcal
  • Koolhydraten 56.21 g
  • Suikers 9.74 g
  • Vetten 35.16 g
  • Verzadigde vetten 12.3 g
  • Eiwitten 53.23 g
  • Vezels 18.11 g

Allergenen Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.