Ovenschotel in laagjes met röstikorstje

Ovenschotel in laagjes met röstikorstje

Ken je die lekkere ovenschotels met laagjes gehakt, groenten en aardappelpuree? Wel, dit is een originele én bovendien ook overheerlijke variatie, afgewerkt met een röstikorstje: dat zijn geraspte aardappelen die krokant afgebakken worden onder de grill van de oven. DIt moet je proberen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
kippengehakt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snij de ui fijn. Snij de prei in ringen.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de prei toe. Laat op een zacht vuurtje stoven, een 7-tal minuten, tot de prei mooi zacht is. Kruid met peper en zout.
  • Schil ondertussen de aardappelen en rasp ze met een grove rasp. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe de aardappel, knoflook en tijm in een kom, samen met het ei. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.
  • Schep de prei uit de pan. Voeg nu de rest van de olijfolie toe en dan het kippengehakt en de fijngesneden ui. Bak het gehakt en de ui mooi aan en kruid met peper en zout.
  • Schep het gebakken kippengehakt in een ovenschaal. Schep daarbovenop de gestoofde prei en dan het rösti-mengsel. Strijk glad en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de schotel dan ook nog 5 minuten onder de grill van de oven. De ovenschotel is klaar als de röstikorst mooi goudgeel kleurt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 preien
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 1 ei
  • 300 g kippengehakt

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 645 kcal
  • Koolhydraten 50.54 g
  • Suikers 11.67 g
  • Vetten 27.8 g
  • Verzadigde vetten 5.58 g
  • Eiwitten 42.94 g
  • Vezels 13.13 g

Allergenen Ei, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.